Tidsskriften | Artikelregister | Föreningen | Bli medlem | Kontakt | Aktiviteter | Länktips

Värmländsk Kultur
Det första numret med omslag av Lars Lerin 1980 kom det första numret av tidskriften Värmländsk Kultur och sedan dess har det utkommit ett antal nummer varje år. Tidskriften är politiskt obunden och har som mål att spegla värmländsk kultur och kulturtradition genom artiklar, reportage, intervjuer, debattinslag m.m. Den utkommer med sex nummer per år och utdelas till föreningens medlemmar men den går också att köpa i lösnummer hos någon av våra återförsäljare.

En del nummer har haft särskilda teman och några av de ämnen som berörts genom åren är: Litteratur, Smultronställen, Konstnärer, I krigets skugga, Finsk Kultur, Teater, Resa, Konsthantverk, Bruket, Folkrörelser, Barnböcker, Skogen, Arkeologi, Minnen, Film, Musik och Mat. Kanske mest populära av alla teman är de som handlar om en speciell bygd. Några av de orter som fått ett eget nummer hittills är: Ekshärad, Sunne, Östra Värmland, Säffle, Karlskoga, Segerstad, Östra Ämtervik och Karlstad.

Det är en rik samling artiklar, reportage, bilder och fotografier som Värmländsk Kultur står för och vi ämnar fortsätta att erbjuda värmländsk kultur till alla som vill uppleva den!

Värmländsk Kultur's andra nummer första året chockade läsarna! Läs i artikeln nedan.

Smakprov

Vill du läsa historien om tidskriften så bjuder vi här på en artikel ur sommarnumret år 2000 (Nr 3-4 2000).
Artikeln skrevs till Värmländsk Kulturs 20-års jubileum av Bernhard Granholm. Och den heter passande nog "20 år med Värmländsk Kultur". Den är i pdf-format och kräver programmet Acrobat Reader Ett tips är att spara hem artikeln till din egen dator och läsa "offline". Då får du inte problem med att det tar lång tid att ladda bilderna. Spara dem på din hårddisk gör du genom att högerklicka på filen och välja "Spara Som".

Klicka här för att läsa artikeln

Notera: När du läser artikeln, välj storleken 100% eller mindre för bästa bild. Vi har dragit ner filernas storlek så att det ska gå fort att ladda sidorna och det gör att de kan se lite konstiga ut i förstoring. Procentsatsen står oftast upptill i menyn och där kan du själv välja önskad upplösning. Vi rekommenderar alltså siffran 100%.

Mycket nöje!